Hvem er vi

Hvem er Viborg Vaskerimaskiner

​Under sine studier var Per Porin bl.a. free-lance sælger for Vølund, Glostrup.

​Efter afgang fra Polyteknisk Læreranstalt skulle Per Porin aftjene sin værnepligt, og blev sendt til Flyvevåbnet i Karup. Efter endt militærpligt bosatte Per Porin sig i Viborg og startede rådgivende Ingeniørvirksomhed, med bl.a. opgaver, at kortlægge energiforbrug på tørretumblere for Kommuner-og Amter i Danmark. I 1974 blev Per Porin eneimportør af de Verdensberømte Peko Vaskerimaskiner fra Wartsila Koncernen i Finland. I 1984 solgte Wartsila Peko til Electrolux i Sverige, og Per Porin startede egen produktion i Danmark af de kendte Viborg Vaskerimaskiner. Det blev en kæmpesucces og konkurrenterne begyndte at røre på sig, da Viborg Vaskerimaskiner på kort tid overtog mere end 20% af det danske marked. I 1987 opfandt Per Porin en “berøringsfri bækkenskyller” VIM8 som den dag i dag produceres på licens. Virksomheden Viborg Industrimaskiner A/S blev stiftet, og Viborg Vaskerimaskiner blev underlagt dette aktieselskab.

Viborg Vaskerimaskiner er produceret og opstillet med mere end 30.000 enheder overalt i Verden. Selv i Mozambique står der hospitals-vaskerier, der fortsat i dag fungerer tilfredsstillende.

I 1994 solgte Per Porin Viborg Industrimaskiner A/S til stor Belgisk producent, med klausul ikke at producere vaskerimaskiner de næste 20 år. Dog undtaget bækkenskylleren.

Viborg Vaskerimaskiner sælger brugte maskiner der bliver totalrenoveret, hvorfor der gives 2 års fuld garanti.

Per Porin har mere end 45 års erfaring med industri-vaskerimaskiner, fra de “gamle” elektromekaniske maskiner til de nyeste elektroniske lavenergi maskiner.

Husk Per´s søn Michael, gerne hjælper dig helt gratis, hvis du har en maskine du er særlig glad for, men måske har lidt problemer med. Send en mail til Michael på perporin@mail.dk om hvad der er galt med din maskine, og Michael svarer dig normalt samme dag. En service ud over det normale .

Per Porin gik bort, efter kort tids sygdom 2. Okt. 2012.
​Forretningen Viborg Vaskerimaskiner er siden forsat i samme gode spor, dog med Per,s søn og svigerdatter ved roret

Per Porin

​Civiling. Per Porin er dimitteret fra Polyteknisk Lærereanstalt i København, nu kaldt DTU i Lyngby.​